Mail ons

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen


Home » Diensten » (OSA) Orthopedische schoenen

(OSA) Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen zijn volledig op maat gemaakte schoenen, vervaardigd voor het verhelpen of verlichten van voetproblemen die niet verholpen kunnen worden met een kleine aanpassing aan confectieschoenen. Vaak is bij gebruikers van orthopedisch schoeisel sprake van een aangeboren voetprobleem. Ook niet-aangeboren aandoeningen of ziekten kunnen een aanleiding zijn voor het gebruik van orthopedisch schoeisel, denk hierbij aan diabetes, reuma, verlammingen of trauma’s.

Het traject van aanmeten tot afleveren van orhopedische maatschoenen duurt bij de eerste verstrekking circa 10-12 weken, afhankelijk van uw voetprobleem. Herhalingsleveringen kunnen binnen ongeveer 8 weken geleverd worden geleverd. Als er een verandering aan uw voeten heeft plaatsgevonden, moeten eerst de leesten worden aangepast, voordat wij de schoenen kunnen gaan produceren.

Bijna alle modellen zijn geschikt als orthopedische schoen. Maar niet elk voetprobleem kan met elke schoen worden opgelost. U wordt vakkundig geadviseerd over wat wel en niet mogelijk is, afhankelijk van uw persoonlijke eisen en wensen. Wij werken niet met een vast modellenboek!

Voor aanschaf van het eerste paar orthopedische schoenen heeft u een verwijzing (medische indicatie) nodig van een specialist, orthopedische chirurg, revalidatiearts of reumatoloog.

(VLOS) Voorlopig Orthopedische Schoen
OSA - VLOS
Bij een voorlopige orthopedische schoen zijn alle noodzakelijke orthopedische schoenvoorzieningen aangebracht en dient ter ondersteuning beschermen of ontlasten van de wond of voeten totdat de patient definitief schoeisel kan verdragen. Deze schoen wordt vervaardigd van vilt en wordt door de behandelend arts voorgeschreven.

Met behulp van deze VLOS schoen kan een patiënt al kort na een operatie op een verantwoorde manier in beweging komen, dit bevordert het revalidatieproces aanzienlijk. Deze schoen wordt in 10 werkdagen vervaardigd, zo kan de patiënt relatief snel beginnen met revalideren.

De VLOS schoen wordt individueel aangemeten op basis van een digitale voetscan plus maatgegevens. Tevens wordt er een gipsafdruk gemaakt van de voeten waarna er een leest wordt vervaardigd.

De VLOS schoen wordt door de basisverzekering vergoed. Echter geldt, net als voor orthopedische schoenen, een wettelijke eigen bijdrage.


Een greep uit onze producten

  • Orthopedische schoenen
schoenen nimco