Mail ons

Heeft u nog vragen?


Home » Vragen

Vragen

 • Wanneer komt u in aanmerking voor aangemeten schoenen? Open of sluit

  Als u door ziekte of operatie niet meer in confectieschoenen past, komt u hoogst waarschijnlijk in aanmerking voor aangepast schoeisel. Uw huisarts dient u te verwijzen naar een specialist, zoals een orthopedisch chirurg of een revalidatie- arts. Deze zal beoordelen welk hulpmiddel het meest adequaat voor u zal zijn. Met de medische indicatie door de specialist, zullen wij een machtiging voor levering aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Zonder toestemming van uw zorgverzekeraar zullen wij niet afleveren, zodat u niet voor onverwachte kosten zult komen te staan.

 • Wanneer worden orthopedische schoenen aangemeten? Open of sluit

  Orthopedische maatschoenen wordt als oplossing gekozen wanneer blijkt dat orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen, steunzolen en semi orthopedische schoenen onvoldoende resultaat biedt. Vorm, standafwijkingen en klachten zijn van dien aard dat individueel naar maat gemaakte schoenen noodzakelijk zijn.

 • Wanneer past men semi-orthopedische schoenen toe? Open of sluit

  Als de specialist u semi-orthopedische schoenen voorschrijft, gaan we samen bepalen welke schoenen u mooi vindt. Deze moeten ook nog goed passen en helpen bij uw problemen. Deze schoenen worden elders vervaardigd maar zullen bij ons voorzien worden van op maat gemaakte voetbedden, eventuele klittenbandsluitingen, hakverhogingen en afwikkelingen ter bevordering van het looppatroon. Deze semi- orthopedische schoenen zijn dus ruimer en kunnen op maat aangepast worden. Ze zijn vaak ook lichter en elastischer dan een normale confectieschoen. Wanneer u graag wilt weten welke specifieke problemen veelal opgelost kunnen worden door de orthopedisch schoentechnicus, klikt u op voorbeelden van problemen voor een overzicht. Wilt u meer weten over hoe wij te werk gaan? Klik dan hier. Klik hier voor informatie over eventuele vergoeding door zorgverzekeraars.

 • Wanneer zijn verbandschoenen van toepassing? Open of sluit

  Verbandschoenen In geval van een operatie aan de voet of tenen, of bij oedeem kan het zijn dat u een verbandschoen moet dragen. Ook bij diabetes patiënten of mensen met dermatologische aandoeningen worden vaak verbandschoenen voorgeschreven ter bespoediging van het genezingsproces. Een verbandschoen is een standaard artikel waar in een voetbed of eventuele ander voorziening zoals een afwikkelvoorziening kan worden aangebracht. Deze verbandschoenen worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar indien u in het bezit bent van een medische indicatie uitgeschreven door een orthopedisch chirurg, een revalidatie arts, een dermatoloog of andere specialist. U hoeft hier dus geen eigen bijdrage te betalen.

 • Wanneer worden steunzolen toegepast? Open of sluit
  • Overbelasting van de voet (platvoeten, polvoeten).
  • Overbelasting van de voorvoet.
  • Drukplekken onder de voet (eeltpit) - Hiervoor maken wij een uitsparing in het voetbed zo dat deze wordt ontlast.
  • Hielspoor - Hiervoor vervaardigen wij een steunzool met ontlasting op de aanhechting op het hielbeen.
 • Gebruikstermijn van uw schoenen? Open of sluit

  Iedere zorgverzekeraar hanteert zijn eigen regels, lees derhalve uw polis goed door.

  DSW verzekerden 1x per 15 maanden recht op schoenen, afleverdatum van uw laatste paar telt: (herhalingspaar) en hebben 1x per 36 maanden recht op een wisselverstrekking
  CZ verzekerden vervangen na 15 maanden
  IZA verzekerden vervangen na 15 maanden
  VGZ verzekerden vervangen na 18 maanden

  Voor kinderen beneden de 16 jaar geld vervanging na 9 maanden.

  Ten alle tijden dient u te beschikken over 2 adequate paren, er kan dus van de gebruikstermijn worden afgeweken, er dient dan op medische indicatie een aanvraag voor vervanging te worden aangevraagd bij uw zorgverzekeraar. Jaarlijks kunnen deze regels veranderen, vraag derhalve gerust om meer informatie bij onze balie of telefonisch.

Een greep uit onze producten

 • Orthopedische schoenen
schoenen nimco